Efterskolelivet

Når du er elev på Bindernæs Efterskole, skal du altid prøve at give det bedste du har i dig, for så vil du være sikker på, at du udvikler dig personligt, og vi lover dig, at du får din indsats mange gange igen.

Se linjefag

Hverdagen på Bindernæs

Ikke to dage er ens når du går på Bindernæs Efterskole. Med over 240 nye venner omkring dig skaber I en anderledes hverdag sammen. Du skal bare kigge ud på gangen, og så vil der altid være noget at lave. Der er altid nogen, der er klar på at dyrke idræt, spille kort, gå ud og hygge med dyrene, gå i Lalandia – eller bare snakke og lave sjov hele aftenen.

Du skal selv tage ansvar for at være med og deltage aktivt i fællesskabet, hvilket betyder, at du vil de andre, men også at du lærer at sætte grænser og selv vil udvikle dig som menneske.

Skolen har rammerne, men det er dig som skal udfylde dem

Hvordan er hverdagen struktureret?

Nedenstående skema er et eksempel på, hvordan din hverdag ser ud på Bindernæs Efterskole.

Morgen

Kl. 07.00 Godmorgen til en ny dag

Kl. 07.00-08.00 Morgenmad i tre hold
Mandag/Onsdag Rengøring
Pause

Kl. 08.00-09.30 Undervisning

Kl. 09.30-10.00 Café

Kl. 10.00-11.30 Undervisning

Middag

Kl. 11.30-13.00 Frokost i tre hold
Rengøring
Pause

Kl. 13.00-14.30 Undervisning

Eftermiddag

Kl. 14.30-15.00 Café

Kl. 15.00-16.30 Undervisning

Kl. 16.30 Valgfag eller “Efterskolelivet”

Aften

Kl. 17.30-19.00 Aftensmad i tre hold
Pause

Kl. 19.00-20.00 Stilletime/Lektiecafé på værelset

Kl. 20.00-21.00 Aftensaktivitet eller “Efterskolelivet”

Kl. 22.00 Alle elever på værelset

Kl. 22.30 Godnat og sov godt

Hvad laver vi i weekenden?

Weekenderne er tid til efterskolelivet sammen med dine venner. Der vil altid være en arrangeret en aktivitet samt fri mulighed for at benytte skolens mange faciliteter.
I mange weekender vil søndagen starte, lidt senere end normalt, med en dejlig brunch, og resten af dagen står på hygge, aktiviteter og efterskolelivet.

Lalandia Rødby

Bindernæs Efterskole og Lalandia har et unikt samarbejde, som kommer vores elever og forældre til gode. Det betyder at du kan benytte Aquadome og Fitnesscenter gratis på udvalgte dage, ligesom du kan få rabat på bowling og skøjtebane.Hvis mor og far savner dig, og vil besøge dig under dit efterskoleår kan de få rabat hvis de booker et feriehus.
Læs mere her

Værelserne på efterskolen

Værelset kommer til at danne rammen om dit efterskoleliv sammen med dine roomies. Du kommer til at bo, i familiegruppe, med andre fra din linje på 3 eller 4-mandsværelser med eget bad.

Se mere om faciliteter

Vidste du at ...

Eleverne hver skoleår indtager: 10.000 ltr. Mælk - 1,8 ton Kartofler - 1,1 ton Pasta - 0,7 ton Havregryn

Lejrskoler

Der vil være to lejrskoler, hvor en er udlandslejrskole, som bl.a. kunne gå til Berlin, Prag, Bruxelles, hvor du får en kulturhistorisk oplevelse eller du bliver udfordret på en adventuretur i de tjekkiske bjerge. Lejrskolen i Danmark går ofte til den barske natur i Nordjylland, det unikke Bornholm eller Silkeborgs mange muligheder, hvor vi kombinerer naturen med læring.

Kost og livsstil

Vi værdsætter den gode danske mad, og tilstræber et bredt, sundt og alsidigt udvalg til alle måltider, således vi sikrer os, at alle kan få fyldt energidepoterne fornuftigt op og være klar til dagens undervisning.

Morgenmad
Morgenmad består altid af stort udvalg af havregryn, rugfras, müsli, mælk og yoghurt, rugbrød og fire forskellige slags nybagt brød med smør, ost og marmelade.

Den Kolde mad
Vi har dagligt et bredt udvalg af pålæg samt lune retter, så der altid er noget, at vælge imellem – også for den lidt mere kræsne.

Den Varme mad
Der serveres varm mad hver dag. Et par gange om ugen bliver der serveret go’ gammeldags mad ligesom de populære retter samt suppe er en fast del af menuen. Elever har altid mulighed for, i samarbejde med køkkenet, at sammensætte menuen.

Til den varme ret er der altid et stort udvalg af enten salater eller en salatbar – ligesom der til suppen altid er nybagt brød.

Caféer
Kom og hyg dig med en kop te/kaffe, frugt og lidt brød inden du skal videre til undervisningen

Vi tager hensyn
Elever med et behov for specialkost, vil vi gerne forsøge at imødekomme. Ved optagelsessamtalen skal du gøre os opmærksom på dine specielle kostbehov, allergier m.m., dog må de ikke stride imod vores etiske værdisæt.

X